Granskning av Norton

Norton, som är ett av de mest erkända varumärkena inom antivirusbranschen, har varit med i leken sedan 1991. Under den första halvan av 2007 innehade Norton en marknadsandel på 61 procent av antivirus-/säkerhetssvitproduktmarknaden, vilket gör dem till ett namn på allas läppar inom området datorskydd. Trots deras framgång på marknaden har företaget varit föremål för massor av kritik i medierna. Som du kan föreställa dig resulterar minsta tavla av Norton i massupprördhet när man har ett sådant uppmärksammat namn och programvara som används av så många. Norton är ökänt för dess invecklade avinstallationsprocess och borttagningsverktyget tar bara bort vissa aspekter av produkten medan andra lämnas kvar. Men ska detta få påverka vilket antivirusprogram du väljer?

Norton

Kompatibilitet

Windows-kompatibelt
Apple Mac-kompatibelt
Android-kompatibelt
iPad/iPod-kompatibelt

Tillförlitlighet och säkerhet

Mot bakgrund av Nortons erfarenhet på antivirus-/datorsäkerhetsarenan är det naturligt att förvänta sig ett sabotageprogramborttagningsverktyg av hög kvalitet med endast små, eller inga, problem med prestandan. (Ett misstag av ett sådant viktigt program kan betyda slutet för din dator.) Tyvärr motsvaras inte nödvändigtvis förväntningarna när det gäller Nortons antivirusprodukter. I antivirustest flaggar Nortons antivirus alltför ofta helt oskyldiga program som riskprogram. I ett användningsscenario innebär detta att programmet kan flagga dina befintliga, helt säkra program, som säkerhetshot så att helt ofarliga program inte går att använda. (Om du följer programmets råd och sätter ”hotet” i karantän.)

Tar bort sabotageprogram
Tar bort sabotageprogram

Detekterar och tar bort skadlig programvara på din dator som virus, störande annonsprogram och spionprogram.

Tar bort spionprogram
Tar bort spionprogram

Spionprogram övervakar i hemlighet vad du gör på din dator. Syftet med dem är vanligtvis att stjäla lösenord, bankuppgifter och kreditkortsuppgifter.

Webbskydd
Webbskydd

Detektera vilka webbplatser som är säkra och går att lita på. Blockera webbplatser med och nedladdning av sabotageprogram

Blockera nätfiskewebbplatser
Blockera nätfiskewebbplatser

Blockera bluffwebbplatser som byggts för att stjäla din privata information (vanligtvis efter att du klickat på en länk i ett falskt e-postmeddelande).

Realtidsskydd
Realtidsskydd

Realtidsskydd körs i bakgrunden och övervakar fortlöpande ditt system så att sabotageprogram kan blockeras innan det tar sig till din hårddisk.

Tar bort störande annonsprogram
Tar bort störande annonsprogram

Störande annonsprogram är skadlig programvara som automatiskt visar eller laddar ned reklammaterial som webbannonser eller extrafönster.

Funktioner

Internetsäkerhet genom VPN
Internetsäkerhet genom VPN

Surfa anonymt och säkert online. Kryptera din anslutning till internet för att blockera hackare från att uppsnappa dina data.

Schemalagda genomsökningar
Schemalagda genomsökningar

Ställ in ditt eget schema för virusgenomsökningar av ditt datorsystem, inklusive vilka platser på hårddisken som ska genomsökas.

Support och kundtjänste

Norton ställs ofta i skamvrån för sin kundsupport och det har rapporterats många fall med Nortons ”säkerhetsexperter” som sagt åt användare att deras datorer är infekterade och behöver rensas på virus. Naturligtvis fanns det ingen infektion i dessa fall, men säkerhetsexperterna debiterade användaren en avgift för att ”fixa” saken. Vi kände oss aldrig dragna vid näsan av Nortons support blev absolut inte imponerade av den. Att komma till en punkt där man kan prata med en människa är inte så enkelt som det borde vara hos Norton. Bästa alternativet är att söka på Google efter ”Kontakta oss”-sidan. När man väl når supporten erbjuder de support via realtidschatt, vilket är ett ypperligt sätt att erbjuda och få support på antivirusmarknaden. Förutom support via realtidschatt erbjuder Norton telefonsupport. Emellertid är det irriterande att behöva fylla i ett formulär för att få ett nummer att ringa. I situationer där du behöver support är du sannolikt redan irriterad. Om du då måste leta igenom hela webbplatsen bara för att kontakta dem skulle det irritera dig ändå mer. Ta hänsyn till detta när du överväger Norton som ditt val.

Telefonsupport
Telefonsupport

Telefonsupport dygnet runt veckans alla dagar för faktureringsfrågor och tekniska frågor.

Support via realtidschatt
Support via realtidschatt

Kundtjänst inkluderar realtidschatt för snabba svar på alla typer av problem.

Funktioner

 • Tar bort sabotageprogram
 • Tar bort spionprogram
 • Webbskydd
 • Blockera nätfiskewebbplatser
 • Realtidsskydd
 • Tar bort störande annonsprogram
 • Internetsäkerhet genom VPN
 • Schemalagda genomsökningar
 • Telefonsupport
 • Support via realtidschatt
 • Windows-kompatibelt
 • Apple Mac-kompatibelt
 • Android-kompatibelt
 • iPad/iPod-kompatibelt

De 5 i topp-rankade antivirusprogrammen

#1
TotalAV
#2
PC Protect
#3
McAfee
#4
Norton
#5
BullGuard
Total AV
Bästa gratis antivirus 2022

PrisGRATIS


Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.