Granskning av McAfee

Ett av de mest populära varumärkena sedan antivirusmarknadens start är McAfee Antivirus (döpt efter produktens berömda skapare, John McAfee, som avgick från företaget 1994), som snabbt steg till höjderna i slutet av nittiotalet som ett av de effektivaste antivirusprogrammen på marknaden. Antivirusprodukterna från McAfee, som nu ägs av Intel Security Group efter förvärvet 2010 för otroliga 7,68 miljarder USD, är fortfarande en drivande kraft på marknaden efter att ha erbjudit säkerhetsprodukter för datorer i nästan 30 år. McAfee har nu en stark arsenal på 30 produkter och har massor att komma med inom världen av cyberskydd, från att skydda smartphones till stora organisationers serverbaser. Men vad kan de erbjuda dig till skydd för din dator? Och är det värt att testa dem?

McAfee

Kompatibilitet

Windows-kompatibelt
Apple Mac-kompatibelt
Android-kompatibelt
iPad/iPod-kompatibelt

Tillförlitlighet och säkerhet

Som redan nämnts i avsnittet om funktioner är antivirusprogrammet McAfee generellt sett mycket tillförlitligt och ligger, enligt de senaste testerna, över branschstandard. Enligt användningstest gäller detsamma för produktens användbarhet... Inga felaktiga detekteringar av legitim programvara som sabotageprogram kunde konstateras, vilket positionerar McAfee Antivirus långt före branschstandarden (5 av möjliga 1 328 235). Detta möjliggör en storartad användarupplevelse och en uppfriskande avsaknad av felaktigt flaggande av ofarlig programvara, något som är alltför vanligt hos antivirusprodukter. Produktens användargränssnitt är mycket okomplicerat och lättnavigerat till skillnad mot vad som är fallet med andra antivirusprogram med rejäla uppsättningar funktioner.

Tar bort sabotageprogram
Tar bort sabotageprogram

Detekterar och tar bort skadlig programvara på din dator som virus, störande annonsprogram och spionprogram.

Tar bort spionprogram
Tar bort spionprogram

Spionprogram övervakar i hemlighet vad du gör på din dator. Syftet med dem är vanligtvis att stjäla lösenord, bankuppgifter och kreditkortsuppgifter.

Webbskydd
Webbskydd

Detektera vilka webbplatser som är säkra och går att lita på. Blockera webbplatser med och nedladdning av sabotageprogram

Realtidsskydd
Realtidsskydd

Realtidsskydd körs i bakgrunden och övervakar fortlöpande ditt system så att sabotageprogram kan blockeras innan det tar sig till din hårddisk.

Tar bort störande annonsprogram
Tar bort störande annonsprogram

Störande annonsprogram är skadlig programvara som automatiskt visar eller laddar ned reklammaterial som webbannonser eller extrafönster.

Funktioner

Internetsäkerhet genom VPN
Internetsäkerhet genom VPN

Surfa anonymt och säkert online. Kryptera din anslutning till internet för att blockera hackare från att uppsnappa dina data.

Schemalagda genomsökningar
Schemalagda genomsökningar

Ställ in ditt eget schema för virusgenomsökningar av ditt datorsystem, inklusive vilka platser på hårddisken som ska genomsökas.

Brandvägg
Brandvägg

Fjärrhantering av Windows brandvägg eller inbyggda avancerade brandväggsverktyg.

Finjustera inställningarna
Finjustera inställningarna

Inkluderar verktyg som är till hjälp för anslutningshastigheten och optimeringen av din dator.

Support och kundtjänste

Om du behöver support är det relativt enkelt att få. Du kan välja mellan dygnet runt-support via realtidschatt, e-post eller telefon. Under en period med hög belastning behövde vi bara vänta två minuter innan vi kom fram till en representant hos McAfee via realtidschatt. Så vi kan intyga att de är lättillgängliga. Deras supportkanaler kan också, förutom att bistå med support på produkten, hjälpa dig att friska upp dina språkkunskaper eftersom de erbjuder telefonsupport i 10 länder och på 5 språk samt support via realtidschatt på över 20 språk.

Telefonsupport
Telefonsupport

Telefonsupport dygnet runt veckans alla dagar för faktureringsfrågor och tekniska frågor.

Support via realtidschatt
Support via realtidschatt

Kundtjänst inkluderar realtidschatt för snabba svar på alla typer av problem.

Funktioner

 • Tar bort sabotageprogram
 • Tar bort spionprogram
 • Webbskydd
 • Realtidsskydd
 • Tar bort störande annonsprogram
 • Internetsäkerhet genom VPN
 • Schemalagda genomsökningar
 • Brandvägg
 • Finjustera inställningarna
 • Telefonsupport
 • Support via realtidschatt
 • Windows-kompatibelt
 • Apple Mac-kompatibelt
 • Android-kompatibelt
 • iPad/iPod-kompatibelt

De 5 i topp-rankade antivirusprogrammen

#1
TotalAV
#2
PC Protect
#3
McAfee
#4
Norton
#5
BullGuard
Total AV
Bästa gratis antivirus 2022

PrisGRATIS


Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.