Granskning av Avast

Avast! är ett antivirusprogram som utvecklats av det tjeckiska säkerhetsföretaget Avast Software. Företaget grundades 1988, så de har varit i branschen i nästan två decennier! Under den här tiden har programmet haft många toppar och dalar, vilket är normalt för de flesta företag, men det har kommit till nytta nu! I slutet av 2016 hade Avast! 400 miljoner användare och cirka 40 procent av marknadsandelen (utanför Kina). Avast! tillhör giganterna inom antivirusskydd och har kontor i USA, Tyskland, Kina, Sydkorea och Taiwan. I september 2016 köpte Avast antivirusföretaget AVG för 1,3 miljarder USD!

Avast

Kompatibilitet

Windows-kompatibelt
Apple Mac-kompatibelt
Android-kompatibelt
iPad/iPod-kompatibelt

Tillförlitlighet och säkerhet

Avast! har haft stora framgångar med många utmärkelser och certifieringar, vilket förmodligen säger en hel del om produktens kvalitet? På ett sätt stämmer det, ja. Kritikerrecensioner och utmärkelser delas inte ut som en gratis ostbit på tandpetare på snabbköpet ‒ det handlar om en hel del testande. Utmärkelser säger emellertid inte hela sanningen eftersom program uppdateras varje dag, vilket innebär att utmärkelser snabbt kan bli irrelevanta. Så vi har genomfört våra egna test. Och visst är programmet smidigt att använda, snabbt och har ett tilltalande gränssnitt.

Tar bort sabotageprogram
Tar bort sabotageprogram

Detekterar och tar bort skadlig programvara på din dator som virus, störande annonsprogram och spionprogram.

Tar bort spionprogram
Tar bort spionprogram

Spionprogram övervakar i hemlighet vad du gör på din dator. Syftet med dem är vanligtvis att stjäla lösenord, bankuppgifter och kreditkortsuppgifter.

Webbskydd
Webbskydd

Detektera vilka webbplatser som är säkra och går att lita på. Blockera webbplatser med och nedladdning av sabotageprogram

Blockera nätfiskewebbplatser
Blockera nätfiskewebbplatser

Blockera bluffwebbplatser som byggts för att stjäla din privata information (vanligtvis efter att du klickat på en länk i ett falskt e-postmeddelande).

Funktioner

Schemalagda genomsökningar
Schemalagda genomsökningar

Ställ in ditt eget schema för virusgenomsökningar av ditt datorsystem, inklusive vilka platser på hårddisken som ska genomsökas.

Lösenordshanteraren
Lösenordshanteraren

Smidig hantering av alla dina lösenord, som hålls samlade och skyddade på en och samma plats.

Brandvägg
Brandvägg

Fjärrhantering av Windows brandvägg eller inbyggda avancerade brandväggsverktyg.

Identitetsskydd
Identitetsskydd

Identitetsskydd från Experian integrerat så att din identitet hålls skyddad såväl online som offline.

Webbläddringshanteraren
Webbläddringshanteraren

Låter användare rensa webbhistoriken, cacheminnet och spårande webbkakor från sina webbläsare.

Support och kundtjänste

Ingen chatt i realtid är ett stort minus med Avasts support. Däremot har de telefonsupport dygnet runt alla dagar i veckan, vilket nästan gottgör för avsaknaden av chattning i realtid. Deras webbplats är verkligen praktfull och lättnavigerad. Vi skulle till och med vilja påstå att det här är den attraktivaste webbplatsen av alla webbplatserna för de antivirusföretags antivirusprogram som vi granskat. Men vad kännetecknar egentligen en bra webbplats? Tro oss, när man är på en webbplats och försöker hitta support i över 10 minuter sätter man stort värde på en lättnavigerad webbplats med ett tilltalande gränssnitt. Tummen upp för Avast i det avseendet!

Telefonsupport
Telefonsupport

Telefonsupport dygnet runt veckans alla dagar för faktureringsfrågor och tekniska frågor.

Support via realtidschatt
Support via realtidschatt

Kundtjänst inkluderar realtidschatt för snabba svar på alla typer av problem.

Funktioner

 • Tar bort sabotageprogram
 • Tar bort spionprogram
 • Webbskydd
 • Blockera nätfiskewebbplatser
 • Schemalagda genomsökningar
 • Lösenordshanteraren
 • Brandvägg
 • Identitetsskydd
 • Webbläddringshanteraren
 • Telefonsupport
 • Support via realtidschatt
 • Windows-kompatibelt
 • Apple Mac-kompatibelt
 • Android-kompatibelt
 • iPad/iPod-kompatibelt

De 5 i topp-rankade antivirusprogrammen

#1
TotalAV
#2
PC Protect
#3
McAfee
#4
Norton
#5
BullGuard
Total AV
Bästa gratis antivirus 2022

PrisGRATIS


Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.