De viktigaste faktorerna i valet av antivirusprogram för Windows

Det finns så många antivirus -produkter för Windows på marknaden att det kan visa sig vara en mycket svår uppgift att välja den rätta. Antivirus -program är en absolut nödvändighet för alla som använder en enhet ansluten till internet. Sabotageprogram och hackare har drastiskt blivit skickligare genom åren och kan nu attackera vilken enhet de vill med skadlig kod. Se till att du är skyddad och känner till de viktigaste faktorerna i valet av antivirus -program.

Konstant skydd

Virus kommer i många former och kan attackera när som helst. Det är därför viktigt att det antivirus -program du väljer ger konstant skydd för dina enheter, oavsett vad du väljer. Försäkra dig om att detta klart framgår i produktbeskrivningen. På en del antivirusprogram för Windows går det bara att göra manuella genomsökningar. Det är inget vidare. De flesta typer av sabotageprogram och annonsprogram kan inte detekteras av användaren innan det är för sent. Hur hittar man infektioner? Det är precis det som är antivirus -programmets uppgift. Försäkra dig om att det ger skydd dygnet runt.

E-postskydd

Ett av de populäraste sätten, om inte det populäraste sättet, som sabotageprogram nästlar sig in på din enhet är via e-post. De kan göra intrånget genom en bilaga eller länk till en vad som verkar vara en ofarlig webbplats. När du väljer antivirusprogram för Windows är det viktigt att se vilka produkter som skyddar inkorgen. Det bör också påpekas att en del sabotageprogram är så avancerade att de kan skicka e-postmeddelanden med skadliga filer och/eller länkar från din egen e-postlåda. Se därför till att det antisabotageprogram du väljer skyddar dig mot detta.

Frekventa uppdateringar

Som jag nämnt tidigare utvecklas sabotageprogram ständigt och har kommit otroligt långt på väg. Du bör köpa ett antivirus -program som alltid uppdateras för att nya typer av sabotageprogram ska kunna bekämpas.  Vanligtvis ser du hur ofta uppdateringar görs genom att läsa produktbeskrivningen eller besöka produktens webbplats.

Kostnad

Skydd mot sabotageprogram behöver inte vara dyrt. Du kan enkelt hitta gratis antivirusprogram. Men dessa täcker bara det absolut nödvändigaste. Vilket är helt okej. Men det är värt att spendera lite extra och få fullständigt skydd. Se på kostnaden och vad som inkluderas i den. Hur många enheter täcks? Hur länge? Skyddas din e-post? 

Ovanstående är de fyra grundläggande saker som ska finnas med på din kontrollista när du väljer antivirusprogram. Att läsa recensioner och ladda ned utvärderingsversionen är också utmärkta sätt att avgöra om programmet passar dig.

 Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.