Är csrss.exe en trojan?

Rekommenderad lösning: hämta här

csrss.exe är namnet på en kritisk Windows-systemprocess, men också namnet på sabotageprogram beroende på var filen påträffas. Klient-server-exekveringsundersystemet i Microsoft ® Windows-operativsystemet utnyttjar processen csrss.exe för hantering av huvuddelen av de grafiska instruktionsuppsättningarna under Microsoft Windows-operativsystemet. csrss.exe tillhandahåller de kritiska funktionerna för operativsystemet och om den avslutas kan det resultera i att den blå skärmen visas. csrss.exe kontrollerar trådkörning och Win32 ® Console-fönsterfunktioner. Trådkörning är när programmet delar upp sig självt i flera aktiva uppgifter som körs samtidigt. Trådar som stöds av csrss.exe skiljer sig från processer genom att trådar vanligtvis ingår i processen där olika trådar delar resurser inom samma process. Win32 ® Console är fönstret med oformaterad text i Windows API-systemet (program kan använda konsolen utan att det är nödvändigt med visning av bilder). På mobila enheter såsom bärbara datorer är processen csrss.exe nära beroende av energisparscheman som implementeras av systemet enligt vad som definierats under alternativet Kontrollpanelen. Den här processen ska behandlas som misstänkt om det finns två instanser av den som körs. Anteckna alltid processens plats på hårddisken när du försöker avgöra huruvida processen är genuin eller skadlig. Den här Windows-komponenten ska finnas i Windows systemkatalog, dvs. nånting i stil med C:\Windows\System32\csrss.exe

Du bör köra en gratis prestandagenomsökning för att automatiskt optimera minnet, centralprocessorn och internetinställningarna.

csrss-exe

Skador i datorns register kan äventyra din dators prestanda samt orsaka långsammare datorsystem och systemkrascher. Vi rekommenderar att du kör en gratis registergenomsökning för att identifiera och lista skadliga registerposter på din dator.

 

csrss.exe ‒ information om csrss-processen
Klicka här och kör en gratis virusgenomsökning

 

 

 

 Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.