Hur vet du om din Mac har ett virus?

Mac-virus är ganska sällsynta jämfört med Windows-virus, så du kanske tror att du är immun mot att få ett. Men så är inte fallet. Det finns några tecken som kan tyda på att din Mac har fått virus.

Oväntade extrafönster och annonser – störande annonsprogram blir allt populärare på Mac-datorer, så om du ser annonser på ställen som var utan annonser tidigare har du troligen infekterats av störande annonsprogram.  Detta är särskilt fallet om extrafönstren visas utan att du öppnat webbläsaren.

Därför är det nödvändigt med ett bra Mac-antivirus.

Din Mac är långsam – vanligtvis är det här ett avslöjande tecken på att din Mac har något slags virus, vare sig det rör sig om sabotageprogram, spionprogram eller annonsprogram.  Sabotageprogram är den farligaste typen men på en Mac är risken att drabbas av den här typen av virus liten.

Skanna efter sabotageprogram – för att vara säker rekommenderar vi att du laddar ned och installerar ett antiviruspaket, det är det enda säkra sättet att kolla om du har virus. Men förutom att kolla efter virus och systemfel bör programmet också rensa och ta bort eventuellt farliga program.

Om du misstänker att din Mac har infekterats eller om du vill förhindra virus så rekommenderar vi att du skaffar Total AV direkt.Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.