Får Mac-datorer virus? Behöver jag en Mac-rensare?

Kan en Mac få virus och behöver jag ett Mac-antivirus? Det korta svaret är ja. Apple-datorer är i allmänhet mindre mottagliga för att infekteras av virus jämfört med Windows-datorer.  Detta beror främst på att Windows-marknaden är mycket större och virusutvecklare vill rikta in sig på så många offer som möjligt. Genom att söka måltavlor bland fler användare är chansen att viruset sprids mycket mer sannolik. Att ägna tid åt utveckling av virus för en liten procentandel av marknaden skulle  nästan  vara slöseri med tiden för dem.

En Mac-rensare är mycket viktigt. I vår lista finns rekommendationer på några utmärkta alternativ för alla enheter, eller Clean my Mac eller MacKeeper för endast Mac.

Nedan finns några andra anledningar till varför Apple-datorer löper mindre risk att infekteras än Windows-datorer:

  1. Mac OS X är konstruerat på Unix Kernel, vilket är ett av de äldsta och säkraste operativsystemen som finns.
  2. Virusutvecklare känner till Microsoft Windows bättre och därför är det enklare för dem att skapa ett virus för den plattformen.
  3. De flesta skript, verktyg och koder som används för att skapa virus eller sabotageprogram har designats för att användas med Microsoft Windows.
  4. Mac-datorer har ett inbyggt säkerhetsprogram som kallas Gatekeeper vilket förhindrar att applikationer från tredje part körs om de inte har signerats digitalt och godkänts av Apple.

Det finns dock globala verktyg som kan orsaka virus på både Mac och Windows via webbläsartillägg, till exempel Java eller Adobe Flash. De flesta användare har dessa tillägg installerade och äventyrar på så sätt säkerheten för hela deras system.

Idag har Macs popularitet vuxit såpass mycket att marknaden för virusutvecklare är mycket mer tilltalande och virus blir allt vanligare på Mac-datorer. 2014 uppdagades en enorm säkerhetsbrist – om du var ansluten till ett osäkert trådlöst nätverk kunde en hackare komma åt alla dina personuppgifter.

För säkerhets skull rekommenderar vi att du skyddar din Mac med ett antivirusprogram. Säkerheten i första hand!Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.