De viktigaste faktorerna i valet av antivirus

Den ofattbara mängden antivirusföretag och de hundratals olika antivirusprodukterna som alla verkar syfta till att uppnå samma mål kan göra det till en svår uppgift att välja rätt! Det finns ett par olika faktorer du bör tänka på när du väljer ett antivirusprogram för att lättare kunna bestämma dig och även för att dina behov ska tillgodoses bättre när det gäller användningen av produkten. Det kan hända att du har en uppsättning förutsättningar som måste uppfyllas av den antivirusprodukt du i slutändan väljer, vilket alltid är en bra start när du är på jakt efter den perfekta lösningen på en översvämmad marknad. Du har kanske till exempel en vän eller familjemedlem som drabbats av utpressningsprogram tidigare, så du vill att antivirusprogrammet i särskilt hög grad ska kunna skydda dig från den här typen av sabotageprogram. Eller så kanske du har hört talas om fördelarna med att använda en VPN-tjänst tillsammans med ett antivirusprogram och söker efter en produkt som kommer med VPN-funktioner. Men nu gissar jag bara. Så vad bör varje bra antiviruspaket inkludera?

Det första och viktigaste att titta efter i en antivirusprodukt är att den har ett fullständigt, effektivt och pålitligt skydd mot sabotageprogram samt att produkten klarar av att ta bort dem. För antivirusprodukter finns det inget som är viktigare än att kunna skydda värddatorn mot alla typer av sabotageprogram, inklusive spökprogram. För att få reda på hur bra ett visst varumärke är på att skydda en dator kan du titta på testresultat från AV-TEST och andra organisationer som jämför olika antivirusprogram. Tyvärr görs testen bara en gång i kvartalet och innehåller därför inte data för de allra senaste antivirusmärkena på marknaden, men de är ändå bra för att få en känsla för hur bra de äldre antivirusmärkena är och hur de står sig mot varandra.

En annan viktig aspekt som är värd att tänka på är vilka funktioner som finns utöver skydd mot skadeprogram. Hur bra är programmen när virus inte är med i beräkningen? Sedan 2000-talet har antivirusprogram handlat om mer än bara borttagning av sabotageprogram och de flesta lösningar erbjuder nu mycket mer i form av extra funktioner. Det finns dock gott om onödiga gimmickar att se upp med så det är viktigt att hålla ögonen på bollen och komma ihåg att målet är att skydda din digitala värld när du gör din efterforskning. Ett bra exempel på ett tillägg till en antivirustjänst är att inte bara din pc utan också din mobila enhet skyddas. I och med att fler och fler använder sina smarttelefoner för att surfa på internet så skickas fler sabotageprogram specifikt ut för att attackera mobiler, särskilt android-telefoner.  Det enklaste sättet att kontrollera om ett antivirusprogram kan skydda även din mobila enhet är att kolla om det finns en app till din smarttelefon. Om du hittar ett antivirusprogram utan mobilt stöd så är det klokast att se sig om efter ett annat – det finns gott om andra företag som erbjuder detta utan extra månadskostnad.Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.