De största antivirusföretagen och deras bakgrund

Säkerhetsprogrambranschen är värd omkring 100 miljarder dollar, vilket lämnar utrymme för några riktigt stora aktörer och fantastiska historier.

Det största företaget i säkerhetsprogramsfären är Symantec, företaget bakom Norton Internet Security och antivirusprodukter, som värderas till oblyga 16 miljarder dollar och har en årsomsättning på 6 miljarder dollar. Symantec, som grundades av Gary Hendrix 1982, inledde verksamheten i blygsam skala med ett anslag från National Science Foundation. När de sedan år 1984 köptes upp av ett annat programvaruföretag, C&E Software, var detta början på en lång rad av förvärv av det då lilla företaget. C&E Software bytte namn till Symantec och arbetade med sin första stora produkt Q&A som släpptes i november 1985. I juli 1989 börsintroducerades Symantec efter att Q&A hade blivit en succé.

Spola fram till 2000, efter uppköp värda flera hundra miljoner dollar och en makalös tillväxt, och Symantec gör sitt största förvärv genom tiderna genom att köpa upp AXENT Technologies i en affär värd nästan 1 miljard dollar. 2016 går Symantec skilda vägar med Veritas Software (som de köpte för mer än 13,5 miljarder dollar 2005).

Den största framgångshistorian inom antivirus är Qihoo 360 security som gör de superpopulära apparna 360 security för iOS och android. Med ett varumärke som är såpass okänt i västvärlden är det svårt att tro att deras värde ens skulle komma i närheten av de 10 miljarder dollar som rapporterats. Men när man inser att de har en aktiv användarbas på över 100 miljoner per dag kan man förstå dessa siffror. När de släppte sin app i Indien blev den på bara tre veckor nedladdad över 10 miljoner gånger! Appen är helt gratis och drar istället in pengar genom reklam. Vid slutet av 2014 hade företaget över 1 miljard dator- och mobilanvändare.

Det största företaget inom antivirusprogram är utan tvekan Microsoft som bibehåller en marknadsandel på 20 % i säkerhetsprogrambranschen. Det är till största delen tack vare deras jätteprodukt Microsoft Security Essentials som alla med ett Windows-operativsystem kan ladda ned helt gratis. Microsoft Security Essentials är den mest populära antivirusprodukten i Nordamerika och ligger på andra plats i världen. När produkten lanserades avfärdades den av andra antivirusföretag, såsom McAfee och Kaspersky, som hävdade att uppstickaren var sämre än deras egna produkter och endast skulle nå en marknadsandel på 2 %.

Vilket är det idag snabbast växande antivirusföretaget? Bitdefender. Tack vare sina kvalitetsprodukter och aggressiva marknadsföring har Bitdefender sakta men säkert nått en bas på över en halv miljard användare och är på väg att bli det första rumänska företaget någonsin att börsintroduceras. Företaget är relativt nytt jämfört med andra stora spelare på området (McAfee har till exempel funnits dubbelt så länge) vilket gör det ännu mer imponerande att de lyckats erövra en såpass stor andel på den redan överfulla marknaden.Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.