De bästa antivirusprogramfunktionerna 2018

Antivirusprogram har kommit långt på vägen sedan sin ödmjuka början 1987 när effektiv borttagning av virus var en lyx. Nuförtiden gör ett ordinärt antivirusprogram betydligt mer än att bara ta bort sabotageprogram från en enhet och skydda den. Produkterna har utvecklats till mer av en komplett säkerhetssvit allteftersom nya hot mot datorer ständigt upptäcks. Som minsta krav ska ett antivirusprogram kunna genomsöka en dator samt upptäcka sabotageprogram och ta bort dem. Om programmet inte klarar det är det inte ett antivirus! Antivirusprogrammen idag är kapabla till så mycket mer, och gör det möjligt för dig att skydda din digitala värld på många olika sätt.

Den första av de funktioner vi rekommenderar att du ska titta efter i antivirus är säkerhetskopiering till molnet. Att säkerhetskopiera dina filer till molnet gör att du inte behöver oroa dig för fysisk skada på din dator, till exempel att din dators hårdvara slutar fungera eller förstörs (av en olyckshändelse eller uppsåtligt), att din dator blir stulen eller att en naturkatastrof förstör din hårddisk. Det finns mängder med saker som kan inträffa åtminstone en gång under en persons livstid, så det är smart att skydda sig mot dem. Att säkerhetskopiera sina filer till molnet är ett sätt att skydda sig. När du säkerhetskopierar dina filer till molnet skapas kopior av filerna som sedan kan återställas med hjälp av en internetanslutning, vilket innebär att du skyddar dina privata dokument, värdefulla familjeminnen i form av foton och filmer och alla andra viktiga filer som finns på din dator! Det bästa är givetvis om den här funktionen också innefattar din mobila enhet eftersom risken för fysisk skada, förlust eller stöld är mycket större för din mobila enhet än för din dator.

Nästa funktion att titta efter i antivirusprogram är om det finns en inbyggd VPN-tjänst. Ett VPN (virtuellt privat nätverk) är ett sätt att anonymisera din internetsurfning vilket förhindrar att hackare attackerar källan för dataavläsning. Det skyddar din historia, dina vanor och datainmatningar. Med ett VPN ansluter din dator till internet via en server som använder sig av kryptering på banknivå, vilket gör det näst intill omöjligt att ta reda på din plats och webbhistorik. Det finns många fall där identitetsstöld kunde ha undvikits om en VPN-tjänst hade använts. Genom att använda ett VPN direkt via ett antivirusprogram ger du programmet bättre möjligheter att skydda dig från faror på internet. Det är väldigt ovanligt att ett VPN är integrerat i ett antivirusprogram eftersom tekniken är relativt ny på massmarknaden och kostnaden för att tillhandahålla tjänsten är hög. Om du skulle använda ett specifikt VPN-program får du räkna med att betala lika mycket som för ett vanligt bra antivirusprogram.

Det finns många olika funktioner värda att titta efter när du köper antivirusprogramvara, men säkerhetskopiering och VPN-integrering är de två överlägsna funktionerna för 2016.Ansvarsfriskrivning

Innehåll, poäng, omdömen, trender och recensioner på denna webbplats tillhör topp10bastaantivirus.com. Informationen är endast avsedd att användas för forskning och informativa syften. Även om vi gör vårt bästa för att hålla all information uppdaterad och korrekt kan vi inte garantera detta på grund av det ständigt föränderliga viruslandskapet. För att kunna erbjuda den här informationen kostnadsfritt mottar topp10bastaantivirus.com penningmässig ersättning från några av de företag som presenteras för att visa upp sina produkter. Vi vill uppmärksamma dig på att storleken på den penningmässiga ersättningen påverkar placeringen på webbplatsen av respektive företag samt den ordningsföljd i vilken de presenteras.